Vesiurheilua ja vuotavia neniä

Tiistaina koulu jatkui taas indonesian kielen opiskelulla. Tiistaisin meillä on mukava miesopettaja jonka tunneilla on mukava istua, mutta maanantaisin naisopettaja jonka opetusmetodit on näin suomen mittakaavalla hieman vanhanaikaisia. Tiistai onkin mukava koulupäivä koska päästään jo kymmeneltä ja päätettiin lähteä Kutalle Legian streetille shoppailemaan. Kierreltiin kauppamiesten riepoteltavana jokunen tovi kunnes päätettiin mennä rentouttavaan selkä- ja niskahierontaan. Hieronta oli kyllä kaukana rentouttavasta kun hennot naiset runnoi jäykkiä hartioitamme kuin viimeistä päivää. Olin juuri samana päivänä oppinut sanomaan indonesiaksi olevani opiskelija ja se osoittautuikin oivaksi valttikortiksi tinkaamisessa. Käytiin myös katsomassa 2002 vuonna täällä tapahtuneen terroristipommituksen muistomerkkiä jossa luki kaikkien surmansa saaneiden nimet.

DCIM108GOPROKeskiviikkona oli koulussa pitkä päivä joka oli kuumeiselle Tiialle vielä tavallistakin tuskaisempi. Koulun jälkeen lähdin tuomaan Tiia kämpille nukkumaan ja lähdin Balin eteläkärkeen etsimään kavereita jotka menivät jo suoraan koulusta rannalle. Ranta oli hieno ja melko suuri. Puhelinhan ei tietenkään toiminut enkä löytänyt kavereita, joten lähdin ajelemaan takaspäin. Myöhemmin kuulin että olin käynyt aivan kulman takana.

Torstaina meillä oli koulussa workshop, jossa tehtiin palmun lehdistä taittelemalla perinteisiä balilaisia ornamentteja. Taittelu onnistui toisilta paremmin ja toisilta vähän huonommin. En kyllä usko että yksikään balilainen perhe kelpuuttaisi tuotoksiani juhlakoristeikseen. Tiia jäi vielä sänkyyn niistämään nenäänsä ja missasi kaiken tämän hauskuuden. Päästiin jo ennen yhtätoista ja lähdettiin porukalla surffaamaan. Viimeksi surffikoulussa opettajan avustuksella surffaus oli niin helppoa, joten miksi se ei nytkin olisi sitä. Barawa beachilla aallot olikin jotain aivan muuta kuin tutulla ja turvallisella Kutalla. Ensinnäkin rannasta pois pääsy osoittautui useaan otteeseen mahdottomaksi ja jouduttin odottamaan tyynempää kohtaa, jotta päästiin ulos kunnon aaltoihin. Rannalla istuvilla kokeneemmilla surffaajilla oli hauskaa seurata meidän touhuja. Kun lopulta kuitenkin päästiin aaltojen luo oli ne aivan liian isoja meille eikä hommasta tullut oikeen mitään. Laudalla makoilun seurauksena selkäkin pääsi palamaan niin pahasti, että seuraavat päivät pidin visusti pitkähihaista paitaa päällä.

Perjantaina Tiiakin heräsi jo henkiin ja AEn harjoittelijat olivat järjestäneet meille vesiurheiluaktiviteetteja Nusa Duassa. Aamulla Balin highwaylla oli kauhea ruuhka eikä meinattu päästä etenemään ollenkaan, mutta onneksi insinöörit oli miettineet tämänkin valmiiksi ja veden päälle on rakennettu pitkä silta joka menee suoraan meidän määränpäähän. Eikä siellä pienestä tullimaksusta johtuen ollut juurikaan muita kulkijoita.  Oli hienoa päästellä hienoissa maisemissa veden keskellä kaasupohjassa. Ruuhka taisi yllättää melkeen kaikki muutkin, koska vaikka itsekin oltiin vähän myöhässä niin oltiin silti ensimmäisten joukossa paikalla ja saatiinkin tovi odotella muita paikalle. Wibisanan vesiurheilukeskuksessa oli kunnon sirkus käynnissä ja aktiviteetteja oli moneen lähtöön. Hinnat oli kuitenkin aika suolaisia, vaikka saatiinkin ryhmäalennusta, ja ne kesti vähän aikaa, eikä esim. vesiskootterilla päässyt edes ajamaan yksin ilman opettajaa. Tiia rohkaisi mielensä ja uskaltautui kokeilemaan parasailingia. Itse menin porukan kanssa bananaboattiin.

DCIM108GOPRO

Tiia meni ylös…

kuva3

Ja tuli myös mallikkaasti alas

  DCIM108GOPROIllalla mentiin Sky gardeniin syömään ja juomaan. Sky gardenissa on joka ilta buffet johon maksaa 58 000 rupiaa(n. 4,5e) sisälle ja siihen kuuluu klo 17-20 ruokaa niin paljon kuin jaksaa syödä, klo 17-18 kaljaa niin paljon kuin ehtii juoda ja vielä naisille klo 21-23 ilmaisia cocktaileja niin paljon kun haluaa juoda. Nimenomaan niin paljon kuin haluaa juoda koska viina, jota juomiin laitetaan on kuulemma aika huonolaatuista ja siitä tulee kova krapula. Buffetin teema vaihtuu päivittäin, eilen oli BBQ-ilta ja esim. maanantaisin on pizza&pasta-ilta.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tiia vanhana kaljasieppona nautti Sky gardenin antimista. (Ei voi sietää kaljaa)

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Tänään aamulla lähdettiin porukalla ajamaan pohjoiseen Badang baihin, jossa kuulemma on hienot snorklausmahdollisuudet. Saavuttuamme perille Blue Lagoon rannalle söimme kivassa rantakuppilassa josta saimme myöskin vuokrata snorklausvälineet. Tiiaa jännitti ensimmäinen snorklauskerta, mutta jo vähän ajan päästä hän sukelteli kuin vanhakin vesipeto. Vedenalaiset maisemat olivatkin ihan hienoa katseltavaa ja kalatkin vähän värikkäämpiä kuin Pohjanlahdessa.

DCIM110GOPRODCIM110GOPRODCIM110GOPRODCIM108GOPRODCIM108GOPRODCIM108GOPRODCIM108GOPROSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Huomenna taas uutta juttua, pysykää kuulolla rakkaat lukijat.

-Miro

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Vesiurheilua ja vuotavia neniä

  1. jaana ilmonen sanoo:

    Mahtavaa rakkaat lapset,sääliks käy kun teillä on niin rankkaa siellä!! TERV.ÄITI JA ISÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 3 = 1