Sukellusta ja kameleita

Viime viikonloppuna oli vuorossa kauan odotettu sukelluskurssi. Opiskelijajärjestön kautta olisi päässyt kaikista halvimmalla, mutta heillä oli tänä viikonloppuna tarjolla vain saksankielisiä kursseja joten nein danke. Googlella löytyi seuraavaksi halvin vaihtoehto Pro Dive Bali, jotka suostuivatkin järjestämään meille kurssin alle päivän varoitusajalla ja tähän kuuluneet sukelluskohteetkin olivat paljon mielenkiintoisempia kuin opiskelijajärjestön järjestämällä kurssilla. Perjantai aamuna oltiin yhden opiskelijakaverin kanssa aikaisin aamulla pihalla odottamassa kuljetusta sukelluskoululle, joka sijaitsee Denpasarissa. Pari opiskelijakaveria oli käynyt jo aiemmin lomalla samaisen Open Water Diver – kurssin ja odotin, että ensimmäinen päivä olisi mennyt suurimmaksi osaksi luokkahuoneessa istuen ja teoriaa päntäten. Sukelluskoululle päästyämme käteen lyötiin kuitenkin heti ensimmäisenä sukellusvarusteet ja opeteltiin kokoamaan ne. Kun varusteet oli mallikkaasti kasassa, hypättiinkin jo altaaseen harjottelemaan. Heti ensimmäisistä henkosista regulaattorista tiesin, että tää on se mun juttu ja myöhemmin mereen päästyämme unohdinkin jo melkeen kokonaan koko laitteitten olemassaolon, ja keskityin vaan merenalaisen elämän ihmettelemiseen. Kurssiin kuuluu paljon opeteltavia taitoja, joista suurinta osaa harjoiteltiin ensimmäisenä päivänä altaassa. Taitoihin kuuluu mm. maskin tyhjentäminen vedestä veden alla, mitä tehdä jos happi loppuu veden alla ja leijuminen vedessä pelkästään hengitystään säätelemällä. Kun taidot oli kutakuinkin hanskassa, saatiin vielä uiskennella allasta ympäri omaan tahtiin ja harjoitella vielä taitoja. Sen jälkeen lähdettiinkin jo takaisin kotiin valmistautumaan seuraaviin päiviin.

Lauantai aamuna lähdettiin vieläkin aikaisemmin Tulamben- nimiseen kylään Balin itärannikolla, joka elää täysin sukelluksesta. Tulambenin rannikolla on toisessa maailmansodassa uponnut amerikkalainen rahtilaiva U.S.S. Liberty,johon päästiin tutustumaan viimeisenä päivänä. Tulambenissakaan ei paljoa keskitytty teoriaan vaan pienen briiffauksen jälkeen laitettiin taas varusteet kasaan ja hypättiin mereen. Esimmäinen sukellus suuntautui pystysuoralle seinämälle,jossa oli paljon kaloja ja koralleja. Oltiin todella onnekkaita,kun nähtiin heti ensimmäisellä sukelluksella hai ja vähän alkoi jo syke nousta, kun se alkoi uida meitä kohti, mutta onneksi sitä kiinnosti enemmän ympärillä pörräävät kalat. Pakollisen pinnalla oloajan ja herkullisen lounaan jälkeen lähdettiin vielä päivän toiselle sukellukselle, jonka alussa harjoiteltiin taas hieman sukelluksessa tarvittavia taitoja. Jälleen kun taidot oli hallussa lähdettiin tutustumaan korallipuutarhaan. Nimestä päätellen odotin vaikuttavaa korallikirjoa, mutta paikalla olikin lähestulkoon pelkästään hiekkaa ja kuollutta korallia ja jotain ihme häkkyröitä, joiden tarkoitus tai alkuperä ei oikeen selvinnyt, mutta varmaankin ne on vaan viety sinne houkuttelemaan sukeltajia. Matkalla puutarhalle näkyi nemo-kaloja,mikä olikin sen sukelluksen kohokohta.G0036192 GOPR6199

Sukellusten jälkeen meillä oli vielä koko iltapäivä kulutettavana Tulambenin tuppukylässä. Loppupäivä menikin oikeestaan hotellin rantaravintolassa istuessa, koska kylästä ei juuri muuta tekemistä löydy kuin sukeltaminen.

Viimeisenä päivänä aamiaisen jälkeen mentiin veteen harjoittelemaan vielä viimeiset kurssiin kuuluvat taidot mm. kompassilla suunnistaminen veden alla, jonka jälkeen jäi vielä vähän happea käydä tutustumassa hylkyyn. U.S.S. Liberty oli matkalla Australiasta Filippiineille, mutta silloin Indonesiaa valloittanut Japani sai tästä vihiä ja lähetti sukellusveneen upottamaan laivan. Laiva jäi siis Balin rannikolle ja myöhemmin Agung-tulivuoren purkauksen aiheuttama maanjäristys siirsi hylkyä hieman syvemmälle rikkoen sen samalla kolmeen osaan. Nykyään hylky on korallin peitossa ja siellä asustaa valtava määrä mereneläviä.

G0046243 G0056248 Untitled Project2 Untitled Project

Tämä viikko on kulut taas koulun penkillä ja rannalla. Torstaina meillä alkoi jo viikonloppu kun ei ollut excursiota tai workshoppia, ja mentiin kameliajelulle ennen illan poolpartyja. Kamelisafarille lähtö tapahtui hulppean Grand Nikko- hotellin pihalta, ja kierteli tunnin alueen yksityisrannalla. Illan bileissä keksittiin hauska pallopeli,jonka säännötkin oli helppo muistaa, niitä ei ollut. Kumma kyllä kaikki pääsi vielä ehjin nahoin ylös altaastakin vaikka otteet olikin paikoitellen rajuja, ehdottomasti yks tän reissun hauskimmista illoista. Huomenna lähdetään aikasin aamulla Indonesian pääkaupunkiin Jakartaan seuraamaan golfkilpailua, Tiiakin on innoissaan.

kapeat portaat johtivat Padang padang biitsille

Padang padang

SAM_0786 SAM_0772 SAM_0722 SAM_0757 SAM_0652

-Miro

Kategoria(t): Bali, Indonesia, matkailu, vaihto-opiskelu, Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

58 + = 59