Perusmaanantai

Taas lähti uusi viikko käyntiin ja täytyy sanoa, että täällä ei ois mitään hajua onko maanantai vai perjantai ellei täytyis mennä kouluun aina alkuviikosta. ”Viikonloput” on täällä periaatteessa aina pitkiä, joten tuntui taas hassulta pukea aamulla pitkät housut jalkaan ja lähteä kouluun. Täällä kun koulussa täytyy olla hartiat, jalat ja varpaat peitettynä niin pihalla tulee samoilla vaatteilla nopeesti hiki.

Vaikka päivät rientää hirmuista vauhtia niin jonkinlaisesta päivärytmistä ollaan onneksi pidetty kiinni koko aika. Alkuviikko joudutaan tietenkin heräämään kouluun 7 jälkeen ja muina päivinä yleensä lähdetään liikkeelle myös hyvissä ajoin. Täällä koulunkäyntiä voi jopa sanoa mukavaksi, koska tunteja ei ole liikaa, se ei rasita liikaa ja vapaa-aikaa jää kyllä tarpeeksi. Opiskeltavat aineet on pääsääntöisesti mielenkiintoisia ja rannallakaan ei viitti maata 24/7. Silti koulunkäynti ei tunnu samanlaiselta kuin Suomessa. Täällä koulun jälkeen ehtii/jaksaa tehdä paljon asioita eikä vaan maata kotona nukkumassa. Jo tunti päivän päättymisen jälkeen unohtaa, että edes oli koulussa.

Tänään meidän perusmaanantai koostui parin tunnin koulupäivästä, jonka hyppytunnilla ehdittiin käymään salilla. Koulusta villan kautta rannalle kavereiden kanssa surffaamaan (itse otin aurinkoa) ja sieltä syömään. Päivän päätti tunnin kuumakivihieronta ja vielä olis tarkoitus pyyhkiä öljyt ihosta omassa kylvyssä. Ei hullumpi maanantai, vai mikä päivä tänään olikaan. Täällä meille on tullut jo melkein harrastus hieronnassakäymisestä, sillä keskihinta tunnin kokovartalohieronnalle on n.4e.

Pikkuhiljaa sitä ymmärtää, kuinka onnekkaita ollaan, kun saadaan kokea tällainen mahdollisuus. Täytyy olla tyytyväinen elämään, jonka suurimmat ongelmat ovat kummalla kyljellä tänään otetaan aurinkoa tai mitkä bikinit tänään laitetaan päälle. Elämä on tällä hetkellä aika iisii.

Tässä on muutama kuva meidän lauantain retkeltä, kun lähdettiin ajamaan isommalla porukalla Tegenungan-vesiputouksille. Putouksille laskeuduttiin pitkiä portaita pitkin (joista tuli mieleen melkein pyynikin portaat) ja siellä pystyi myös uimaan sekä hyppimään korkealta veteen. Samalla reissulla pysähdyttiin myös syömään ehkä tähän asti halvimpaan warungiin, josta ruoan ja kaksi limsaa sai alle 2,5e. Melko opiskelijaystävällistä.

Tällä viikolla onkin taas keskiviikkoon asti koulua ainakin tällä tietoa, joten aateltiin lähteä  loppuviikoksi Gileille. Gili-saaret koostuu kolmesta saaresta Trawangan, Air sekä Meno, ja niillä ei ole moottoriajoneuvoja ollenkaan. Päästään siis toivottavasti hetkeks pois täältä pakokaasun hajusta. Lisäks pitäis alkaa varaileen lentoja Malesiaan, jonne suunnataan jo muutaman viikon kuluttua 🙂

SAM_8935 SAM_8922
GOPR2524 GOPR2518 GOPR2459 G0092664

-Tiia

 

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Perusmaanantai

 1. Niina sanoo:

  Moikka,
  mielenkiintoinen blogi teillä, googlen kautta satuin tänne eksymään kun googlettelin Balista juttuja 🙂 Te kun nyt siellä tuon helmikuun olette olleet, niin minkälainen tuo sää oikeasti on ollut? Sadekausihan siellä ilmeisesti on ja muutamassa kirjoituksessa on mainintaa ollut että vettä on satanut, mutta jos miettii että haluaisi täältä Suomesta pariksi viikoksi lähteä helmikuussa sinne suuntaan, niin kannattaako? 😀 Sataako siellä jatkuvasti vai onko ne enemmän pieniä kuuroja? Keksiikö siellä sateella tekemistä vai meneekö ihan nyhjäämiseksi jos sattuu enemmän satamaan?

  • Miro sanoo:

   Moi
   Helmikuussa pariks viikoks lähteminen on aika arpapeliä. Ihan hyvin voi olla joka päivä aurinkoista keliä tai sitten joka päivä sataa. Harvemmin sade kuitenkaan kestää yli paria tuntia, mutta silloin kun sataa niin vettä tulee sen verran paljon ettei ulos tee kauheasti mieli mennä. Sateet kuitenki tulee yleensä illalla auringonlaskun jälkeen tai sitten aamulla, joten ihan hyvin voi päivisin maata vaikka rannalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

+ 1 = 10