Om shanti shanti shanti

Om shanti shanti shanti…paikallinen sanonta, jolla toivotetaan rauhaa kuulijoille puheiden tai seremonioiden yhteydessä.

Päästiin osallistumaan paikalliseen rukousseremoniaan Pura Besakih temppelissä,joka sijaitsee Balin itäosassa pyhimmän Agung-vuoren  juurella. Balia kutsutaan myös jumalten saareksi, koska saarelta löytyy satoja tuhansia temppeleitä. Tämä kyseinen Besakih temppeli on vanhin kaikista ja avoinna myöskin turisteille, mutta turistit ei pääse osallistumaan seremonioihin, joten olimme tässä hieman etuoikeutetussa asemassa. Pukeutumiskoodi oli myös hyvin tiukka, aluelle mentäessä piti turisteiltakin löytyä vähintään jalkojen peittävä sarong. Mukava kokemus ja hieman hämmentävää rukoilla turistien kuvatessa meitä sivusta.

SAM_1511 SAM_1502 SAM_1486 SAM_1475 SAM_1462

Eilinen päivä vietettiin sitten ei niin pyhässä paikassa nimittäin Potato head beach clubilla, joka on tässä aika meidän lähellä Seminyakissa. Paikkaan ei ole varsinaista sisäänpääsymaksua, mutta jos haluaa altaan vierestä ns. aurinkopedin niin täytyy rahaa kuluttaa 500 000 rupian edestä eli n. 32e. Sen lisäks syöminen ja juominen paikanpäällä on paikalliseen hintatasoon nähden melko kallista. Alla olevat kuvat puhukoot puolestaan. Hieno paikka aurinkoisen päivän viettoon, altaalta on upeat näkymät merelle myös auringonlaskun aikaan.

SAM_1520 SAM_1518

SAM_1529 SAM_1527

-Tiia

Kategoria(t): Bali, Indonesia, vaihto-opiskelu, Yleinen Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

20 − = 17