Lombokilta Gileille

Meillä oli perjantaille varattu aikainen aamulento kohti Lombokia, joten ei varattu hotellia Medanista, josta ois ollu melko pitkä matka uudelleen tulla takasin lentokentälle ja sen lisäks siellä ei kuulemma oo ees mitään nähtävää. Sen sijaan päätettiin viettää yö kentällä, jossa koitettiin kuluttaa 8h välillä nukkuen välillä korttia pelaten ja suurimmaksi osaksi somettaen. Itselle tämä oli kyllä toivottavasti viimenen kerta kun lentokentällä joudun viettään ylimäärästä aikaa, kyllä se pehmeä sänky vie voiton tästä lähtien. Kaiken lisäks Kuala Namun melko uusi lentokenttä ei millään tavalla tehnyt suurta vaikutusta ainakaan muhun.

Vihdoin illalla väsyneinä päästiin Lombokille, jossa meillä oli varattuna hotelli parin tunnin ajomatkan päässä Senggigissä. Oltiin melkein ainoot asiakaat koko hotellissa, ei mikään suurin turistisesonki menossa tällä hetkellä. Hotelli ei sijainnut ihan Senggigin keskustassa, vaan vähän syrjemmässä rauhallisemmalla paikalla, josta oli kuitenkin lyhyt matka ”keskustaan”. Lombok on Balin vieressä sijaitseva hieman pienempi saari, joka muistuttaa hyvin paljon Balia, mutta siellä on huomattavasti vähemmän turismia, paremmat tiet ja hienommat maisemat 😉

SAM_0117

Seuraavana päivänä saatiin hotellilta vuokrattua skootteri, joka kustansi 60 000 rp/pvä, ja oli kyllä tähän asti paras skootteri, jolla ollaan ajettu. Miro oli selvittänyt Lombokin pohjoisosasta golf -kentän, jonne halus lähtee pelaamaan. Täällä ei vissiin golfaus oo kovin suosittua, koska oltiin sielläkin melkein ainoot pelaajat, ja kaiken lisäks kierros mailavuokrineen sekä muine tarpeellisten välineiden vuokrauksineen kustansi melkein 150e. Kenttä oli kuitenkin hienompi kuin Suomessa ja täällähän hintaan sisältyy myös caddie, joten ei tarvi itse keskittyä kuin lyömiseen. Miro oli iloinen, että pääsi pitkästä aikaa pelaamaan, mutta driverissa oli kuulemma jotain vikaa, kun lyönnit kaarsi koko ajan vasemmalle. Itse keskityin lähinnä kuvaus- ja kuskinhommiin.

SAM_0168

SAM_0119SAM_0175

Illalla lähettiin puolestaan käymään vielä etelämpänä saaren pääkaupungissa Mataramissa, josta löydettiinkin jonkinmoinen ostoskeskus ja siellä saatiin loppupäivä kuluun mukavasti. Hotelli oltiin varattu vaan kaheks yöks mutta päätettiin olla vielä yks ylimääränen yö ja saatiinkin sitä jatkettua mukavasti. Hotellin nimi oli Pesona Bulan Baru, joka oli kyllä erittäin viihtyisä mutta ravintola ei ollut auki johtuen ehkä pienestä asiakasmäärästä. Huomioitavaa huoneesta myös erittäin huonosti jousitettu sänky sekä puoliksi ulkovessa. Sunnuntai kului pienellä pohjoisen roadtripillä, jonka aikana vierailtiin mm. Tiu Pupus vesiputouksella ja ihailtiin hienoja vuoristomaisemia. Lombokin pohjoisosasta löytyy monia vesiputouksia ja tää kyseinenkin putous löydettiin hieman vahingossa. Saarella sijaitsee myös Indonesian toiseksi korkein tulivuori Rinjani, jolle järjestetään vaellusretkiä, mutta se jäi tällä kertaa kokematta ajanpuutten takia. Kaikenkaikkiaan Lombokista jäi positiivinen kuva, sillä turisteja oli liikkeellä todella vähän ja vuoristoteiltä oli huikeat näköalat kera turkoosin meriveden.

SAM_0101

SAM_0278

Mataramista löytyi hieno ja suuri paikallinen moskeija

Maanantaina meitä tultiinkin hakemaan hotellilta puol 9, koska laiva Gili Airille lähti Bengsalin satamasta kymmeneltä. Tätä reittiä kulkee ns. fast boat, jonka hinta ois ollu 150 000rp, mutta koska kyseiseen väliin ei mee edes public boatilla 20 minuuttia niin valittiin tällä kertaa halvempi vaihtoehto, jonka hinnaksi tuli 12 000rp. Matka olikin jokseenkin mielenkiintoinen, koska laiva ahdettiin täyteen kaikenmaailman ruokaa ja rakennusmateriaaleja, sillä kaikki tarpeellinen täytyy näille saarille kuljettaa veneellä. Onneks matka ei ollut pitkä, joten kestettiin hyvin vaikka istuminen olikin vähän toispuoleista.

Laivamatkan tunnelmaa

SAM_0424

Gili Air on siis Gili-saarista toiseks isoin, rauhallisempi kuin Trawangan ja kulkeminen paikanpäällä tapahtuu jaloin, pyörällä tai hevoskyydillä. Air on Gili-saarista eniten asutuin paikallisten lukumäärän mukaan, mutta silti ihmismäärää ei voi sanoa väenpaljoudeksi.  Valitettavasti tälläkään kertaa ilmat ei suosineet auringonottoa, sillä suurimman osan ajasta pilvet peitti taivaan ja väliin saatiin myös vettä niskaan. Silti nää saaret on vaan täydellinen paikka rentoutumiseen ja maisemien ihailuun. Päivät kului saaren ympäri kiertäen ja välillä pysähtyen meren rantaan nauttimaan joko ruokaa tai juomaa. Kerran kokeiltiin myös snorklata mutta tällä kertaa valittiin huono kohta, jossa kävi liian suuret aallot ja kalat oli kaukana rannasta. Silti vesi on todella kirkasta ja rannat valkoisia. Majotuttiin Island view Bungaloweissa, jotka oli mukavia pieniä mökkejä meren rannassa. Just passeli majoitus parin yön matkalle, mutta ehkä täysin avonaista ulkovessaa ei montaa päivää kestä. Täydellinen lomanpäätöskohde, josta oli hyvä palata takas Balin hälinään,jossa meitä odottikin äiti ja iskä tuliaisten kanssa 🙂

SAM_0329SAM_0379

Illalliseksi oli tarjolla tuoretta kalaa

Paikallinen dj-koppi

SAM_0387SAM_0345SAM_0340SAM_0306SAM_0335SAM_0324 -Tiia

Kategoria(t): Bali, Indonesia, matkailu, vaihto-opiskelu, Yleinen Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 2 = 1