Jakarta

Alunperin Jakarta ei meillä ollutkaan reissusuunnitelmissa, mutta Miron kiinnostus paikkaa kohtaan heräsi, kun hän kuuli, että paikalla järjestetään golfin Indonesian masters, joka on yks Asian tourin osakilpailu näin huhtikuun lopulla. Viime viikolla vietettiin taas pitkää viikonloppua koulusta, joten pieni viikonloppureissu sopi vallan mainiosti tähän väliin. Jakarta, siis Indonesian n.9,5 milj. ihmisen asuttama pääkaupunki, sijaitsee Jaavan saaren pohjoispuolella ja Balilta sinne lentää reilussa tunnissa. Ennakkoon kuultiin, että Jakartassa ei hirveesti nähtävää oo ja Miron viikonloppu kuluu pitkälti golfin parissa, joten ennakoin tilanteen ja varasin astetta mukavamman hotellin, jotta aika kuluu ainakin rattosasti, jos muuta tekemistä ei keksi. Luulin siis varanneeni ”yhden makuuhuoneen sviitin” ja tästä myöskin maksettiin, mutta hotellissa kuulemma ei ollutkaan vapaana ”kahden makuuhuoneen sviittiä”, joten meille lykättiin sama setti kolmella makuuhuoneella. Mikäs siinä, valitettavasti vaan yöt loppuu kesken, että ehdittäis jokainen makuuhuone testata.

SAM_0863

Perjantaina saavuttiin siis aamulennolla Jakartaan, josta ensivaikutelma oli kauheat ruuhkat. Esimerkkinä n.10km matka taittui taksilla tunnissa. Tähän väliin täytyy todeta, että vaikka Indonesiasta löytyy myös luotettava taksiverkosto niin joka kerta laittaa suututtamaan, että lentokentiltä hyvän kuljetuksen saaminen on erittäin vaikeaa. Kentillä ei näy ollenkaan paikallisia mittaritakseja, vaan aina joutuu maksamaan ylihintaa ilman mittaria ajavista kyydeistä, vaikka hinta etukäteen sovitaankin. Ja sama ongelma on nyt ollut joka puolella Indonesiaa, joten taas yksi asia, mikä toimii muualla maailmassa paljon paremmin. Sen lisäks täällä huomaa, että kuljettajat ei joudu käymään minkäänlaista autokoulua, koska vaihteiden käyttö ja taloudellinen ajotapa on täysin tuntematonta. Meistä kumpikaan ei oo ennen voinut pahoin autossa, mutta tällä puolen maapalloa siihen ei kyllä paljon vaadita. Jakartassahan on busseillekin yritetty tehdä omat kaistat, mutta koska liikennesääntöjä ei noudateta, niin bussikaistatkin on melko tukkoisia.

Ruuhkan keskellä löytyi myös viihdyttäjiä

 

Tällä tavalla hoituu liikenteenohjaus Jakartassa

 Hetken hotellihuilauksen jälkeen jatkettiin matkaa Jakartan yhdelle ainoista nähtävyyksistä Monumen Nasionalille eli Monakselle. Se on kaupungin keskuspuistossa sijaitseva 132m korkea torni, joka toimii myös muistomerkkinä kamppailusta itenäisyyden puolesta. Myös tornin näköalatasanne on auki päivisin, mutta koska meidän hotelli sijaitsee 35. kerroksessa mukavilla kaupunkinäköaloilla varustettuna, ei jaksettu vaivautua kiipeämään Monakseen. Keskuspuistosta jatkettiin matkaa läheiselle ostoskeskukselle Mangga Dualle ja kulkuneuvoksi valikoitui paikallinen mopotaksi eli ojek. Sillä huristeltiin muutaman kilometrin matka hieman nopeammin ruuhkassa eikä hintaakaan tullut kuin pari euroa. Kaupungista löytyy myös muutamia mielenkiintoisia museoita, mutta tällä kertaa ei lähdetty niin kulttuurilinjalle.

Paikallinen kulkuneuvo

SAM_0843 SAM_0831 SAM_0822

 

Näihin maisemiin oli mukava herätä

 Lauantaina ennen aamupalaa päätin ottaa kaiken hyödyn hotellista ja aloitin päivän testaamalla hotellin kuntosalin ja uima-altaan mukaanlukien poreammeen. Majotuttiin siis Aryaduta Semanggi- hotellissa, joka sijaitsi ihan mukavalla paikalla ja voidaan kyllä suositella muillekkin. Jakartassahan ei oikeen löydy kunnon keskustaa vaan paikat on jakautuneet laajalle alueelle ja ostoskeskuksia sun muita löytyy vaikka mistä. Myös liikkuminen on melko hankalaa ruuhkien ja indonesialaistyylisten kävelyteiden (joita ei siis ole tai ne loppuu kuitenkin jossain kohtaa) takia. Lauantaina lähdetiin metsästämään golfkenttää ja matkoihin menikin reippaasti lähemmäs kaksi tuntia sillä kuljettajathan ei ihan hirveesti paikkoja tunne. Ehditiin kuitenkin hieman kilpailua seuraamaan ennen kuin ukkoskuuro yllätti ja kilpailu keskeytettiin. Se riitti meille yhdelle päivälle ja palattiin hotellille. Jäljelle ei onneks jäänyt kuin pari väylää. Illalla lähdin vielä kiertelämään läheiseen ostoskeskukseen, jossa hinnat on hyvinkin matalia mutta tyyli ei ihan meille tarkoitettu.

SAM_0882

Sunnuntaina lähdettiin heti aikaisin aamusta taas golfkentälle ja tällä kertaa varattiin matkoihin hyvin aikaa. Ehdittiin loistavasti seuraamaan suomalaista sekä muita kärkipelaajia, jotka tarjosivat jännitystä loppumetreille saakka. Päivä oli erittäin kuuma ja välillä olis toivonut saavansa taas golfauton alle, mutta muuten jopa minäkin jaksoin seurata hyvin kilpailua. Illalla meillä lähtikin jo lento takas Balille ja nyt viedään pyykit pesuun ennen kun taas lähdetään nimittäin vallottaan uutta manteretta Australiaa!

Hole in oneista sai palkinnoksi tällaisen auton

SAM_0882-1

No mitä Jakartasta jäi päällimmäisenä mieleen? Hirvittävät ruuhkat ja vielä Baliakin sekavampi liikenne, melko tunkkainen kaupunki, vähäinen turistimäärä ja myös nähtävyydet. Ei välttämättä pakollinen Aasian vierailukohde. Onneks meillä oli kuitenkin erinomainen hotelli, jossa päästiin nauttiin taas pitkästä aikaa kunnon peitoista ja aamupalasta.

Miksei mulle järjestetty tällaisia synttäreitä?! Hotellilla vietettiin Lauantai- iltana paikallisen tytön synttäreitä.

Tämä vessa löytyi hotellihuoneemme rukoushuoneesta, mutta onneksi kaksi muuta vessaa pitivät huolen siitä ettei tarvinnut testata.

-Tiia

Kategoria(t): Indonesia, matkailu, vaihto-opiskelu, Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

56 + = 58